Taxateurs in Drijber

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Drijber zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Drijber mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Drijber:

 • Er zijn 41 taxateurs die mogen taxeren in Drijber
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Drijber
 • De kosten van een NWWI taxatie in Drijber variëren tussen de € 440 en € 810
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Drijber

Prestaties makelaars in Drijber afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 41
 • Maximale afstand van Drijber 20KM

Aantal taxateurs actief in Drijber

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Drijber wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 41 taxateurs zijn in de regio van Drijber wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Drijber

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Drijber zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 440, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 810 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Drijber gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Drijber

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Drijber een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Drijber komen er 41 in aanmerking om woningen in Drijber te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 265.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 299.000
Stijging WOZ
13%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Midden-Drenthe is het afgelopen jaar met 13% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Drijber wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Drijber

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Drijber is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Drijber? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Drijber. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Drijber beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Drijber

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Drijber

In Drijber is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Drijber. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Drijber kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Drijber. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Drijber en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Drijber

Hoeveel taxateurs zijn er in Drijber gevestigd?

+

In Drijber zijn er 41 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Drijber uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Drijber?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Drijber liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 440 en € 810.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Drijber?

+

In totaal mogen er 41 woningen taxeren in Drijber. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Drijber?

+

In Drijber mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.