Check box

Voordeligste Warmtepompen

Check box

Alle opties tot verduurzamen mogelijk

Check box

Warmtepompen op voorraad

Check box

Persoonlijk advies van een assistent

0
besparen per warmtepomp per jaar  (energieprijs 2023)
0 +
nieuwe warmtepompen in de afgelopen week

Alles over lucht/water warmtepomp

Een lucht/water warmtepomp is een  duurzaam en verwarmingssysteem dat werkt door warmte uit de buitenlucht te halen en deze te gebruiken om water te verwarmen. De warmtepomp is geschikt voor zowel particuliere woningen als grote gebouwen en kan zowel de verwarming als het warm water leveren. Een lucht/water warmtepomp is een milieuvriendelijke keuze, aangezien het geen fossil fuel verbruikt en kan bijdragen aan een lager energieverbruik en lagere energiekosten. Bovendien is het onderhoud van een lucht/water warmtepomp meestal eenvoudig en betaalbaar.

> Lees hier meer over wat een warmtepomp is

Hoe werkt een
lucht/water warmtepomp

Een lucht/water warmtepomp is een prachtige technologie die helpt om woningen en gebouwen op een duurzame manier te verwarmen. Maar hoe werkt zo’n warmtepomp precies? Het is eigenlijk heel simpel! De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, zelfs wanneer het buiten koud is. Deze warmte wordt gebruikt om water te verwarmen, dat vervolgens door de verwarming van je woning of gebouw wordt gepompt. Zo hoef je geen gebruik te maken van schadelijke fossil fuels en bespaar je nog eens op je energiekosten ook! En het onderhoud is eenvoudig te doen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het je veel geld zal kosten. Kortom een lucht/water warmtepomp is een geweldige keuze voor een duurzame en efficiënte verwarming.

Mooie foto van een design warmtepomp

Wat is het rendement
een lucht/water warmtepomp?

Het rendement van een lucht/water warmtepomp hang af van verschillende factoren, waaronder locatie, seizoen en type pomp dat word geïnstalleerd in je huis. In algemeen wanneer er sprake is van goede temperaturen buitenshuis (meer dan 5°C) kan je reken op eenzelfde rendement tussen 200% – 400%. Dat wil zeggend at 4KW aan elektriciteitsverbruik levert 8 tot 16 KW aan thermische energie op wat genoeg moet zijn om je woning comfortabel te verwarmden .

Wat kost een
lucht/water warmtepomp?

Hoewel de aanschafprijs van een lucht/water warmtepomp hoger kan zijn dan die van een traditionele verwarmingssysteem, is het belangrijk om te onthouden dat een warmtepomp op de lange termijn veel geld kan besparen. De kosten kunnen variëren, is het gemiddelde bedrag voor een lucht/water warmtepomp ongeveer €8.000 tot €12.000. Dit is inclusief de aanschafprijs van de warmtepomp zelf, de plaatsingskosten en eventuele bijkomende kosten zoals het aanpassen van het bestaande verwarmingssysteem.
> Lees hier meer over wat een warmtepomp kost

Offertes voor een
lucht/water warmtepomp?

Het is aan te raden om offertes op te vragen via HuisAssist om verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. Hiermee krijg je snel een van de kosten voor jouw specifieke situatie. Het is ook belangrijk om te overwegen dat een lucht/water warmtepomp een investering is die zich op de lange termijn terugbetaalt. Dit systeem is milieuvriendelijk en zorgt voor lagere energiekosten en efficiënte verwarming. Dus als je op zoek bent naar een duurzame verwarming optie, is een lucht/water warmtepomp zeker de moeite waard om offertes op te vragen en te vergelijken.

Subsidie voor warmtepomp

Subsidie aanvragen voor een lucht/water warmtepomp is een slimme keuze! Het helpt bij het verminderen van je energiekosten en het bijdragen aan een duurzamere toekomst. Bovendien kan het zorgen voor fiscale voordelen en je kunt je CO2-uitstoot verlagen. Er zijn verschillende subsidieregelingen beschikbaar zoals de ISDE-subsidie , dus het is de moeite waard om te onderzoeken welke het beste bij je situatie past.
> Lees hier meer over de subsidieregeling voor warmtepompen

Alle diensten onder één dak

BLOG