Taxateurs in Tilburg

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Tilburg zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Tilburg mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Tilburg:

 • Er zijn 135 taxateurs die mogen taxeren in Tilburg
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Tilburg
 • De kosten van een NWWI taxatie in Tilburg variëren tussen de € 470 en € 740
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Tilburg

Prestaties makelaars in Tilburg afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 135
 • Maximale afstand van Tilburg 20KM

Aantal taxateurs actief in Tilburg

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Tilburg wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 135 taxateurs zijn in de regio van Tilburg wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Tilburg

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Tilburg zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 470, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 740 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Tilburg gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Tilburg

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Tilburg een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Tilburg komen er 135 in aanmerking om woningen in Tilburg te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 269.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 314.000
Stijging WOZ
17%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Tilburg is het afgelopen jaar met 17% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Tilburg wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Tilburg

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Tilburg is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Tilburg? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Tilburg. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Tilburg beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Tilburg

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Tilburg

In Tilburg is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Tilburg. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Tilburg kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Tilburg. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Tilburg en de omgeving.