Taxateurs in Lent

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Lent zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Lent mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Lent:

 • Er zijn 193 taxateurs die mogen taxeren in Lent
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Lent
 • De kosten van een NWWI taxatie in Lent variëren tussen de € 440 en € 800
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Lent

Prestaties makelaars in Lent afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 193
 • Maximale afstand van Lent 20KM

Aantal taxateurs actief in Lent

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Lent wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 193 taxateurs zijn in de regio van Lent wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Lent

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Lent zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 440, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 800 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Lent gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Lent

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Lent een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Lent komen er 193 in aanmerking om woningen in Lent te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 308.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 362.000
Stijging WOZ
18%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Nijmegen is het afgelopen jaar met 18% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Lent wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Lent

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Lent is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Lent? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Lent. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Lent beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Lent

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Lent

In Lent is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Lent. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Lent kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Lent. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Lent en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Lent

Hoeveel taxateurs zijn er in Lent gevestigd?

+

In Lent zijn er 193 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Lent uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Lent?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Lent liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 440 en € 800.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Lent?

+

In totaal mogen er 193 woningen taxeren in Lent. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Lent?

+

In Lent mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.