Taxateurs in Berg en Dal

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Berg en Dal zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Berg en Dal mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Berg en Dal:

 • Er zijn 159 taxateurs die mogen taxeren in Berg en Dal
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Berg en Dal
 • De kosten van een NWWI taxatie in Berg en Dal variëren tussen de € 360 en € 830
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Berg en Dal

Prestaties makelaars in Berg en Dal afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 159
 • Maximale afstand van Berg en Dal 20KM

Aantal taxateurs actief in Berg en Dal

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Berg en Dal wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 159 taxateurs zijn in de regio van Berg en Dal wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Berg en Dal

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Berg en Dal zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 360, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 830 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Berg en Dal gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Berg en Dal

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Berg en Dal een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Berg en Dal komen er 159 in aanmerking om woningen in Berg en Dal te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 270.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 304.000
Stijging WOZ
13%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente BergenDal is het afgelopen jaar met 13% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Berg en Dal wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Berg en Dal

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Berg en Dal is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Berg en Dal? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Berg en Dal. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Berg en Dal beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Berg en Dal

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Berg en Dal

In Berg en Dal is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Berg en Dal. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Berg en Dal kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Berg en Dal. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Berg en Dal en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Berg en Dal

Hoeveel taxateurs zijn er in Berg en Dal gevestigd?

+

In Berg en Dal zijn er 159 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Berg en Dal uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Berg en Dal?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Berg en Dal liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 360 en € 830.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Berg en Dal?

+

In totaal mogen er 159 woningen taxeren in Berg en Dal. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Berg en Dal?

+

In Berg en Dal mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.