Taxateurs in Biest-Houtakker

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Biest-Houtakker zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Biest-Houtakker mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Biest-Houtakker:

 • Er zijn 123 taxateurs die mogen taxeren in Biest-Houtakker
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Biest-Houtakker
 • De kosten van een NWWI taxatie in Biest-Houtakker variëren tussen de € 440 en € 740
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Biest-Houtakker

Prestaties makelaars in Biest-Houtakker afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 123
 • Maximale afstand van Biest-Houtakker 20KM

Aantal taxateurs actief in Biest-Houtakker

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Biest-Houtakker wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 123 taxateurs zijn in de regio van Biest-Houtakker wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Biest-Houtakker

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Biest-Houtakker zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 440, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 740 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Biest-Houtakker gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Biest-Houtakker

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Biest-Houtakker een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Biest-Houtakker komen er 123 in aanmerking om woningen in Biest-Houtakker te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 389.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 454.000
Stijging WOZ
17%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Hilvarenbeek is het afgelopen jaar met 17% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Biest-Houtakker wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Biest-Houtakker

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Biest-Houtakker is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Biest-Houtakker? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Biest-Houtakker. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Biest-Houtakker beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Biest-Houtakker

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Biest-Houtakker

In Biest-Houtakker is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Biest-Houtakker. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Biest-Houtakker kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Biest-Houtakker. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Biest-Houtakker en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Biest-Houtakker

Hoeveel taxateurs zijn er in Biest-Houtakker gevestigd?

+

In Biest-Houtakker zijn er 123 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Biest-Houtakker uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Biest-Houtakker?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Biest-Houtakker liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 440 en € 740.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Biest-Houtakker?

+

In totaal mogen er 123 woningen taxeren in Biest-Houtakker. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Biest-Houtakker?

+

In Biest-Houtakker mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.