Taxateurs in Valburg

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Valburg zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Valburg mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Valburg:

 • Er zijn 209 taxateurs die mogen taxeren in Valburg
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Valburg
 • De kosten van een NWWI taxatie in Valburg variëren tussen de € 450 en € 810
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Valburg

Prestaties makelaars in Valburg afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 209
 • Maximale afstand van Valburg 20KM

Aantal taxateurs actief in Valburg

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Valburg wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 209 taxateurs zijn in de regio van Valburg wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Valburg

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Valburg zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 450, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 810 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Valburg gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Valburg

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Valburg een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Valburg komen er 209 in aanmerking om woningen in Valburg te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 327.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 383.000
Stijging WOZ
17%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Overbetuwe is het afgelopen jaar met 17% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Valburg wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Valburg

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Valburg is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Valburg? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Valburg. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Valburg beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Valburg

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Valburg

In Valburg is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Valburg. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Valburg kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Valburg. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Valburg en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Valburg

Hoeveel taxateurs zijn er in Valburg gevestigd?

+

In Valburg zijn er 209 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Valburg uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Valburg?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Valburg liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 450 en € 810.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Valburg?

+

In totaal mogen er 209 woningen taxeren in Valburg. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Valburg?

+

In Valburg mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.