Taxateurs in Sneek

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Sneek zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Sneek mag het adres van de taxateur maximaal 30 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Sneek:

 • Er zijn 112 taxateurs die mogen taxeren in Sneek
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 30 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Sneek
 • De kosten van een NWWI taxatie in Sneek variëren tussen de € 380 en € 810
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Sneek

Prestaties makelaars in Sneek afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 112
 • Maximale afstand van Sneek 30KM

Aantal taxateurs actief in Sneek

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Sneek wanneer zij binnen 30KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 112 taxateurs zijn in de regio van Sneek wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Sneek

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Sneek zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 380, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 810 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Sneek gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Sneek

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Sneek een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 30 gevestigd zijn. Voor in Sneek komen er 112 in aanmerking om woningen in Sneek te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 251.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 288.000
Stijging WOZ
15%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Súdwest-Fryslân is het afgelopen jaar met 15% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Sneek wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Sneek

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Sneek is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Sneek? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Sneek. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Sneek beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Sneek

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Sneek

In Sneek is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Sneek. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Sneek kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Sneek. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Sneek en de omgeving.