Check box

Voordeligste Warmtepompen

Check box

Alle opties tot verduurzamen mogelijk

Check box

Warmtepompen op voorraad

Check box

Persoonlijk advies van een assistent

0
besparen per warmtepomp per jaar  (energieprijs 2023)
0 +
nieuwe warmtepompen in de afgelopen week

Alles over aardwarmtepomp

Een aardwarmtepomp is een duurzame oplossing voor verwarming en koeling van je huis. De warmtepomp maakt gebruik van de aardwarmte om de energie voor verwarming en koeling te leveren. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Een aardwarmtepomp is een veilige keuze voor je huis, omdat het geen gebruik maakt van gas of andere brandbare stoffen. Hierdoor is er geen risico op gaslekken of andere ongelukken.

> Lees hier meer over wat een warmtepomp is

Hoe werkt een
aardwarmtepomp

Een aardwarmtepomp haalt de warmte uit de grond of het grondwater en gebruikt deze om je huis te verwarmen en te koelen. Het systeem bestaat uit een buis die in de grond wordt gegraven, een warmtewisselaar, een compressor, en een verdeelunit. De aardwarmtepomp is een milieuvriendelijke en energiezuinige oplossing voor huisverwarming en koeling. Een aardwarmtepomp maakt gebruik van de natuurlijke warmte die in de grond aanwezig is, en is daarom een duurzame en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen en koelen.

Warmte en kooeling:koud

Hoe diep moet een
aardwarmtepomp?

Een belangrijk aspect van de installatie van een Aardwarmtepomp is de diepte waarop de boringen worden gedaan. De diepte waarop de boringen worden gemaakt, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de bodemsamenstelling, de beschikbaarheid van grondwater en de gewenste capaciteit van de pomp. Over het algemeen wordt aangeraden om de boringen tot een diepte van ongeveer 100 tot 150 meter te maken. Op deze diepte is de grondtemperatuur constant en kan de warmtepomp efficiënt werken.

Wat kost een
aardwarmtepomp?

De kosten van een Aardwarmtepomp zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het gebouw, de capaciteit van de pomp en de diepte waarop de boringen worden gedaan. Hoe dieper de boringen destemeer de kosten zullen oplopen, zoals hogere kosten voor de boring zelf en de installatie van de warmtepomp. Echter, deze extra kosten kunnen worden gecompenseerd door de grotere efficiëntie van de warmtepomp en de langere levensduur van de installatie.

Over het algemeen wordt geschat dat de aanschafkosten van een Aardwarmtepomp tussen de €10.000 en €20.000 liggen, afhankelijk van de bovengenoemde factoren.
> Lees hier meer over wat een warmtepomp kost

Offertes voor een
aardwarmtepomp?

Met HuisAssist kun je op een eenvoudige en snelle manier offerte aanvragen voor de installatie van een aardwarmtepomp. Onze service helpt je om verschillende installateurs met elkaar te vergelijken, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw project. Door gebruik te maken van onze service bespaar jij tijd en geld en ben je verzekerd van professioneel advies en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Twijfel niet langer en vraag vandaag nog jouw offerte aan via HuisAssist voor de installatie van jouw aardwarmtepomp!

Subsidie voor warmtepomp

Een aardwarmtepomp is een grote investering, gelukkig zijn er subsidies beschikbaar!  Subsidie aanvragen voor een aardwarmtepomp zoals de ISDE-subsidie, is dan ook verstandig omdat het je helpt bij het verkrijgen van financiering voor de aanschaf en installatie van de pomp. Hierdoor wordt de investering een stuk betaalbaarder en heb je betere terugverdientijd. Bovendien wordt het installeren van een aardwarmtepomp ook nog eens gestimuleerd door de overheid, waardoor je bijdraagt aan een duurzamere samenleving.
> Lees hier meer over de subsidieregeling voor warmtepompen

Alle diensten onder één dak

BLOG