Check box

Voordeligste Warmtepompen

Check box

Alle opties tot verduurzamen mogelijk

Check box

Warmtepompen op voorraad

Check box

Persoonlijk advies van een assistent

0
besparen per warmtepomp per jaar  (energieprijs 2023)
0 +
nieuwe warmtepompen in de afgelopen week

Alles over water/water warmtepomp

Een water/water warmtepomp is de ideale oplossing voor een  duurzame en zuinige manier om je huis te verwarmen of juist om te koelen. Door gebruik te maken van de energie uit de buitenlucht of grondwater, kun je besparen op energiekosten en bijdragen aan een duurzamere wereld. Daarnaast is het ook mogelijk om met een water/water warmtepomp de warmte te gebruiken voor de warmwater voorziening in je huis. Dit kan leiden tot nog meer besparingen op de energiekosten.
> Lees hier meer over wat een warmtepomp is

Hoe werkt een
water/water warmtepomp

De werking van een water/water warmtepomp is gebaseerd op een proces van “koelen en verwarmen”. Het systeem haalt warmte uit de bodem, of dat nu via een gesloten of open bron is, via een speciale vloeistof die door een compressor, condensor, expansieventiel en verdamper wordt gepompt. Hierdoor wordt de warmte omgezet in bruikbare energie die gebruikt wordt voor het verwarmen van je huis en het opwarmen van tapwater voor de douche of keuken.  De water/water warmtepomp kan namelijk net zoals de aardwarmtepomp altijd warmte onttrekken uit de aardbodem.

Warmtepomp onder water

Installatie van een
water water warmtepomp

De installatie van een water-water warmtepomp is eenvoudig en kan door een gekwalificeerde technicus worden uitgevoerd. Er zijn twee hoofdtypen van systemen: een horizontale of verticale grondopslag en een water-water warmtepomp met een oppervlaktewater-aansluiting. Afhankelijk van de grootte van het huis en de beschikbare ruimte, zal de technicus het beste systeem voor je adviseren.

Eenmaal geïnstalleerd, zal de water-water warmtepomp automatisch warmte uit de grond of het oppervlaktewater halen en deze gebruiken om je huis te verwarmen. Je hoeftje dus geen zorgen te maken over het onderhoud van het systeem, omdat deze minimaal is. Zal je alleen de filters af en toe moeten vervangen en het systeem eens per jaar moeten laten nakijken door een technicus.

Wat kost een
water/water warmtepomp?

De kosten hiervan kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van je huis en de specifieke eisen kost een water/water warmtepomp tussen de 15.000 en 20.000 euro. In het algemeen zijn de kosten voor de aanschaf en installatie van een water/water warmtepomp hoger dan die van een traditionele verwarmingssysteem, maar de lange termijn besparingen op je energiekosten kunnen deze investering aanzienlijk compenseren.
> Lees hier meer over wat een warmtepomp kost

Offertes voor een
water/water warmtepomp?

Het is aan te raden om offertes op te vragen via HuisAssist, bij ons krijg je binnen 24 uur meerdere offertes van gekwalificeerde installateurs uit jouw omgeving. Zo kun je eenvoudig de prijzen vergelijken en de beste optie kiezen voor jouw specifieke situatie. En het beste van alles? Je hoeft zelf geen uren te spenderen aan het zoeken naar de juiste installateur. Wij doen dat werk voor je!

Dus, als je op zoek bent naar een water/water warmtepomp, laat ons je helpen om de beste deal te vinden. Vul je wensen en eisen in op onze website en wij regelen de rest!

Subsidie voor warmtepomp

De overheid biedt ISDE-subsidie aan omdat ze willen bijdragen aan het verminderen van de CO2 uitstoot en het verbeteren van de energie-efficiëntie van huizen. Door een subsidie te ontvangen, kun je de aanschafkosten van een water/water warmtepomp verlagen en zo sneller terugverdienen op je investering. Bovendien, door gebruik te maken van een water/water warmtepomp, kun je ook besparen op je energiekosten op de lange termijn.
> Lees hier meer over de subsidieregeling voor warmtepompen

Alle diensten onder één dak

BLOG