Check box

Voordeligste Warmtepompen

Check box

Alle opties tot verduurzamen mogelijk

Check box

Warmtepompen op voorraad

Check box

Persoonlijk advies van een assistent

0
besparen per warmtepomp per jaar (energieprijs 2023)
0 +
nieuwe warmtepompen in de afgelopen week

Alles over lucht/lucht warmtepomp

Een lucht/lucht warmtepomp is een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor verwarming en koeling van je huis. In tegenstelling tot traditionele verwarmingsmethoden, zoals gas of elektriciteit, maakt de lucht/lucht warmtepomp gebruik van de buitenlucht als bron van energie. Hierdoor kan deze warmtepomp een aanzienlijke besparing op je uiteindelijke energiekosten opleveren.

Een belangrijk voordeel van de lucht/lucht warmtepomp is dat deze geen grote veranderingen aan je huis vereist. Er hoeft geen buiswerk of leidingen gelegd te worden, wat betekent dat deze warmtepomp zowel eenvoudig als snel geïnstalleerd kan worden. Bovendien, een goede onderhoud van de warmtepomp is ook belangrijk om te zorgen dat je warmtepomp efficiënt blijft werken.

> Lees hier meer over wat een warmtepomp is

Hoe werkt een
lucht/lucht warmtepomp

Deze warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht als bron van energie, in plaats van gas of elektriciteit. In deze tekst zullen we uitleggen hoe een lucht/lucht warmtepomp werkt en hoe deze u kan helpen geld te besparen op uw energiekosten.

De lucht/lucht warmtepomp bestaat uit twee belangrijke componenten: een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit haalt de buitenlucht aan en gebruikt een compressor om deze lucht te verwarmen of te koelen, afhankelijk van de seizoenen. De verwarmde of gekoelde lucht wordt vervolgens naar de binnenunit gestuurd, waar deze wordt gebruikt om je huis te verwarmen of te koelen. De binnenunit is meestal een wand- of plafondmodel, en werkt als een gewone airconditioner, verwarmingssysteem of ventilatiesysteem. Het verspreidt de gekoelde of verwarmde lucht in je huis via een systeem van luchtkanalen en ventilatie-openingen.

Een belangrijk aspect van de lucht/lucht warmtepomp is dat het gebruik maakt van een proces genaamd “koelen en verwarmen in omgekeerde cyclus”. Dit proces is wat de warmtepomp in staat stelt om de buitenlucht te gebruiken als bron van energie, in plaats van gas of elektriciteit. Hierdoor kan de warmtepomp een aanzienlijke besparing op je energiekosten opleveren.

Lucht:Lucht warmtepomp installatie

Wat is het rendement
een lucht/lucht warmtepomp?

Het rendement van een lucht/lucht warmtepomp is een belangrijke factor om in overweging te nemen bij de aanschaf ervan. Deze warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht als bron van energie, in plaats van gas of elektriciteit, en kan daardoor een aanzienlijke besparing op je energiekosten opleveren. Het rendement van een lucht/lucht warmtepomp wordt vaak uitgedrukt in COP (Coefficient of Performance) en kan variëren tussen 3 en 4. Dit betekent dat de warmtepomp 3 tot 4 keer meer energie gebruikt dan het opwekt. Dit maakt deze warmtepomp een zeer efficiënte oplossing voor verwarming en koeling van uw huis.

Wat kost een
lucht/lucht warmtepomp?

De kosten voor een lucht/lucht warmtepomp kunnen variëren afhankelijk van de grootte van je huis, het type systeem en de efficiëntie van het systeem. Een gemiddelde lucht/lucht warmtepomp kost ongeveer € 7.500, maar dit kan oplopen tot € 12.000 of meer voor grotere systemen of systemen met een hogere efficiëntie. Hierbij moet u wel rekening houden met het feit dat een lucht/lucht warmtepomp een groot voordeel kan zijn op de energiekosten die u maandelijks heeft. Dit kan resulteren in een terugverdientijd van de investering in een lucht/lucht warmtepomp van een aantal jaren.

In het algemeen geldt dat een lucht/lucht warmtepomp een goede investering is voor de vermindering van energiekosten en een verbetering van het wooncomfort. Door de kosten te vergelijken en rekening te houden met eventuele subsidiemogelijkheden, kun je een overwogen beslissing maken over de aanschaf van een lucht/lucht warmtepomp.
> Lees hier meer over wat een warmtepomp kost

Offertes voor een
lucht/lucht warmtepomp?

Als je op zoek bent naar een lucht/lucht warmtepomp, is het verstandig om offertes aan te vragen via HuisAssist.

Door offertes aan te vragen via, kunt je snel en eenvoudig verschillende aanbieders vergelijken en de beste deal vinden. Bij HuisAssist werken we amen met gerenommeerde installateurs in de regio, zodat je zeker bent van kwalitatief hoogwaardige service en levertijd.

Subsidie voor warmtepomp

De overheid biedt vaak subsidie voor de aanschaf van een warmtepomp. Dit varieert afhankelijk van de plaats en de specifieke regelingen die gelden. Er zijn veel soorten warmtepompen beschikbaar, elk met hun eigen unieke voordelen en nadelen. In 2023 is er meer dan 200 miljoen euro subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een warmtepomp. Gemiddeld ontvangt men 30 procent subsidie, echter dit kan variëren afhankelijk van het type warmtepomp dat u aanschaft. Er zijn specifieke voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor de subsidie, zoals het aantonen dat je woning daadwerkelijk wordt verwarmd.
> Lees hier meer over de subsidieregeling voor warmtepompen

Alle diensten onder één dak

BLOG