Taxateurs in Tiendeveen

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Tiendeveen zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Tiendeveen mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Tiendeveen:

 • Er zijn 52 taxateurs die mogen taxeren in Tiendeveen
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Tiendeveen
 • De kosten van een NWWI taxatie in Tiendeveen variëren tussen de € 400 en € 700
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Tiendeveen

Prestaties makelaars in Tiendeveen afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 52
 • Maximale afstand van Tiendeveen 20KM

Aantal taxateurs actief in Tiendeveen

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Tiendeveen wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 52 taxateurs zijn in de regio van Tiendeveen wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Tiendeveen

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Tiendeveen zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 400, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 700 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Tiendeveen gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Tiendeveen

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Tiendeveen een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Tiendeveen komen er 52 in aanmerking om woningen in Tiendeveen te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 221.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 256.000
Stijging WOZ
16%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Hoogeveen is het afgelopen jaar met 16% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Tiendeveen wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Tiendeveen

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Tiendeveen is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Tiendeveen? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Tiendeveen. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Tiendeveen beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Tiendeveen

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Tiendeveen

In Tiendeveen is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Tiendeveen. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Tiendeveen kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Tiendeveen. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Tiendeveen en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Tiendeveen

Hoeveel taxateurs zijn er in Tiendeveen gevestigd?

+

In Tiendeveen zijn er 52 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Tiendeveen uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Tiendeveen?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Tiendeveen liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 400 en € 700.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Tiendeveen?

+

In totaal mogen er 52 woningen taxeren in Tiendeveen. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Tiendeveen?

+

In Tiendeveen mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.