Taxateurs in Pesse

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Pesse zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Pesse mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Pesse:

 • Er zijn 53 taxateurs die mogen taxeren in Pesse
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Pesse
 • De kosten van een NWWI taxatie in Pesse variëren tussen de € 380 en € 700
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Pesse

Prestaties makelaars in Pesse afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 53
 • Maximale afstand van Pesse 20KM

Aantal taxateurs actief in Pesse

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Pesse wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 53 taxateurs zijn in de regio van Pesse wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Pesse

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Pesse zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 380, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 700 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Pesse gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Pesse

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Pesse een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Pesse komen er 53 in aanmerking om woningen in Pesse te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 326.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 375.000
Stijging WOZ
15%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Westerveld is het afgelopen jaar met 15% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Pesse wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Pesse

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Pesse is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Pesse? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Pesse. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Pesse beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Pesse

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Pesse

In Pesse is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Pesse. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Pesse kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Pesse. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Pesse en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Pesse

Hoeveel taxateurs zijn er in Pesse gevestigd?

+

In Pesse zijn er 53 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Pesse uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Pesse?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Pesse liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 380 en € 700.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Pesse?

+

In totaal mogen er 53 woningen taxeren in Pesse. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Pesse?

+

In Pesse mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.