Taxateurs in Bosch en Duin

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Bosch en Duin zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Bosch en Duin mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Bosch en Duin:

 • Er zijn 324 taxateurs die mogen taxeren in Bosch en Duin
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Bosch en Duin
 • De kosten van een NWWI taxatie in Bosch en Duin variëren tussen de € 400 en € 840
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Bosch en Duin

Prestaties makelaars in Bosch en Duin afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 324
 • Maximale afstand van Bosch en Duin 20KM

Aantal taxateurs actief in Bosch en Duin

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Bosch en Duin wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 324 taxateurs zijn in de regio van Bosch en Duin wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Bosch en Duin

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Bosch en Duin zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 400, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 840 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Bosch en Duin gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Bosch en Duin

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Bosch en Duin een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Bosch en Duin komen er 324 in aanmerking om woningen in Bosch en Duin te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 440.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 516.000
Stijging WOZ
17%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Zeist is het afgelopen jaar met 17% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Bosch en Duin wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Bosch en Duin

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Bosch en Duin is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Bosch en Duin? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Bosch en Duin. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Bosch en Duin beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Bosch en Duin

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Bosch en Duin

In Bosch en Duin is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Bosch en Duin. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Bosch en Duin kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Bosch en Duin. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Bosch en Duin en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Bosch en Duin

Hoeveel taxateurs zijn er in Bosch en Duin gevestigd?

+

In Bosch en Duin zijn er 324 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Bosch en Duin uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Bosch en Duin?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Bosch en Duin liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 400 en € 840.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Bosch en Duin?

+

In totaal mogen er 324 woningen taxeren in Bosch en Duin. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Bosch en Duin?

+

In Bosch en Duin mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.