Taxateurs in Soesterberg

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Soesterberg zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Soesterberg mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Soesterberg:

 • Er zijn 325 taxateurs die mogen taxeren in Soesterberg
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Soesterberg
 • De kosten van een NWWI taxatie in Soesterberg variëren tussen de € 500 en € 850
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Soesterberg

Prestaties makelaars in Soesterberg afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 325
 • Maximale afstand van Soesterberg 20KM

Aantal taxateurs actief in Soesterberg

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Soesterberg wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 325 taxateurs zijn in de regio van Soesterberg wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Soesterberg

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Soesterberg zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 500, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 850 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Soesterberg gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Soesterberg

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Soesterberg een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Soesterberg komen er 325 in aanmerking om woningen in Soesterberg te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 386.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 427.000
Stijging WOZ
11%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Soest is het afgelopen jaar met 11% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Soesterberg wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Soesterberg

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Soesterberg is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Soesterberg? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Soesterberg. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Soesterberg beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Soesterberg

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Soesterberg

In Soesterberg is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Soesterberg. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Soesterberg kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Soesterberg. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Soesterberg en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Soesterberg

Hoeveel taxateurs zijn er in Soesterberg gevestigd?

+

In Soesterberg zijn er 325 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Soesterberg uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Soesterberg?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Soesterberg liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 500 en € 850.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Soesterberg?

+

In totaal mogen er 325 woningen taxeren in Soesterberg. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Soesterberg?

+

In Soesterberg mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.