Taxateurs in Den Dolder

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Den Dolder zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Den Dolder mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Den Dolder:

 • Er zijn 334 taxateurs die mogen taxeren in Den Dolder
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Den Dolder
 • De kosten van een NWWI taxatie in Den Dolder variëren tussen de € 430 en € 720
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Den Dolder

Prestaties makelaars in Den Dolder afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 334
 • Maximale afstand van Den Dolder 20KM

Aantal taxateurs actief in Den Dolder

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Den Dolder wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 334 taxateurs zijn in de regio van Den Dolder wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Den Dolder

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Den Dolder zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 430, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 720 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Den Dolder gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Den Dolder

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Den Dolder een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Den Dolder komen er 334 in aanmerking om woningen in Den Dolder te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 440.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 516.000
Stijging WOZ
17%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Zeist is het afgelopen jaar met 17% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Den Dolder wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Den Dolder

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Den Dolder is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Den Dolder? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Den Dolder. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Den Dolder beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Den Dolder

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Den Dolder

In Den Dolder is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Den Dolder. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Den Dolder kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Den Dolder. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Den Dolder en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Den Dolder

Hoeveel taxateurs zijn er in Den Dolder gevestigd?

+

In Den Dolder zijn er 334 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Den Dolder uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Den Dolder?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Den Dolder liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 430 en € 720.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Den Dolder?

+

In totaal mogen er 334 woningen taxeren in Den Dolder. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Den Dolder?

+

In Den Dolder mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.