Taxateurs in Veenendaal

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Veenendaal zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Veenendaal mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Veenendaal:

 • Er zijn 160 taxateurs die mogen taxeren in Veenendaal
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Veenendaal
 • De kosten van een NWWI taxatie in Veenendaal variëren tussen de € 480 en € 700
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Veenendaal

Prestaties makelaars in Veenendaal afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 160
 • Maximale afstand van Veenendaal 20KM

Aantal taxateurs actief in Veenendaal

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Veenendaal wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 160 taxateurs zijn in de regio van Veenendaal wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Veenendaal

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Veenendaal zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 480, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 700 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Veenendaal gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Veenendaal

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Veenendaal een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Veenendaal komen er 160 in aanmerking om woningen in Veenendaal te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 302.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 376.000
Stijging WOZ
25%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Veenendaal is het afgelopen jaar met 25% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Veenendaal wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Veenendaal

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Veenendaal is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Veenendaal? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Veenendaal. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Veenendaal beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Veenendaal

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Veenendaal

In Veenendaal is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Veenendaal. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Veenendaal kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Veenendaal. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Veenendaal en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Veenendaal

Hoeveel taxateurs zijn er in Veenendaal gevestigd?

+

In Veenendaal zijn er 160 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Veenendaal uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Veenendaal?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Veenendaal liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 480 en € 700.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Veenendaal?

+

In totaal mogen er 160 woningen taxeren in Veenendaal. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Veenendaal?

+

In Veenendaal mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.