Taxateurs in Schalkwijk

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Schalkwijk zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Schalkwijk mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Schalkwijk:

 • Er zijn 206 taxateurs die mogen taxeren in Schalkwijk
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Schalkwijk
 • De kosten van een NWWI taxatie in Schalkwijk variëren tussen de € 430 en € 740
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Schalkwijk

Prestaties makelaars in Schalkwijk afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 206
 • Maximale afstand van Schalkwijk 20KM

Aantal taxateurs actief in Schalkwijk

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Schalkwijk wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 206 taxateurs zijn in de regio van Schalkwijk wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Schalkwijk

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Schalkwijk zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 430, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 740 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Schalkwijk gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Schalkwijk

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Schalkwijk een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Schalkwijk komen er 206 in aanmerking om woningen in Schalkwijk te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 418.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 504.000
Stijging WOZ
21%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Houten is het afgelopen jaar met 21% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Schalkwijk wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Schalkwijk

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Schalkwijk is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Schalkwijk? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Schalkwijk. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Schalkwijk beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Schalkwijk

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Schalkwijk

In Schalkwijk is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Schalkwijk. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Schalkwijk kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Schalkwijk. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Schalkwijk en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Schalkwijk

Hoeveel taxateurs zijn er in Schalkwijk gevestigd?

+

In Schalkwijk zijn er 206 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Schalkwijk uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Schalkwijk?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Schalkwijk liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 430 en € 740.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Schalkwijk?

+

In totaal mogen er 206 woningen taxeren in Schalkwijk. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Schalkwijk?

+

In Schalkwijk mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.