Taxateurs in Oud Zuilen

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Oud Zuilen zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Oud Zuilen mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Oud Zuilen:

 • Er zijn 277 taxateurs die mogen taxeren in Oud Zuilen
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Oud Zuilen
 • De kosten van een NWWI taxatie in Oud Zuilen variëren tussen de € 400 en € 850
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Oud Zuilen

Prestaties makelaars in Oud Zuilen afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 277
 • Maximale afstand van Oud Zuilen 20KM

Aantal taxateurs actief in Oud Zuilen

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Oud Zuilen wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 277 taxateurs zijn in de regio van Oud Zuilen wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Oud Zuilen

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Oud Zuilen zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 400, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 850 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Oud Zuilen gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Oud Zuilen

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Oud Zuilen een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Oud Zuilen komen er 277 in aanmerking om woningen in Oud Zuilen te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 392.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 458.000
Stijging WOZ
17%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente StichtseVecht is het afgelopen jaar met 17% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Oud Zuilen wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Oud Zuilen

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Oud Zuilen is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Oud Zuilen? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Oud Zuilen. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Oud Zuilen beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Oud Zuilen

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Oud Zuilen

In Oud Zuilen is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Oud Zuilen. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Oud Zuilen kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Oud Zuilen. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Oud Zuilen en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Oud Zuilen

Hoeveel taxateurs zijn er in Oud Zuilen gevestigd?

+

In Oud Zuilen zijn er 277 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Oud Zuilen uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Oud Zuilen?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Oud Zuilen liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 400 en € 850.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Oud Zuilen?

+

In totaal mogen er 277 woningen taxeren in Oud Zuilen. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Oud Zuilen?

+

In Oud Zuilen mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.