Taxateurs in Zutphen

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Zutphen zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Zutphen mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Zutphen:

 • Er zijn 111 taxateurs die mogen taxeren in Zutphen
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Zutphen
 • De kosten van een NWWI taxatie in Zutphen variëren tussen de € 420 en € 770
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Zutphen

Prestaties makelaars in Zutphen afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 111
 • Maximale afstand van Zutphen 20KM

Aantal taxateurs actief in Zutphen

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Zutphen wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 111 taxateurs zijn in de regio van Zutphen wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Zutphen

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Zutphen zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 420, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 770 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Zutphen gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Zutphen

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Zutphen een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Zutphen komen er 111 in aanmerking om woningen in Zutphen te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 254.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 312.000
Stijging WOZ
23%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Zutphen is het afgelopen jaar met 23% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Zutphen wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Zutphen

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Zutphen is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Zutphen? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Zutphen. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Zutphen beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Zutphen

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Zutphen

In Zutphen is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Zutphen. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Zutphen kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Zutphen. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Zutphen en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Zutphen

Hoeveel taxateurs zijn er in Zutphen gevestigd?

+

In Zutphen zijn er 111 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Zutphen uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Zutphen?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Zutphen liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 420 en € 770.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Zutphen?

+

In totaal mogen er 111 woningen taxeren in Zutphen. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Zutphen?

+

In Zutphen mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.