Taxateurs in Nieuwegein

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Nieuwegein zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Nieuwegein mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Nieuwegein:

 • Er zijn 211 taxateurs die mogen taxeren in Nieuwegein
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Nieuwegein
 • De kosten van een NWWI taxatie in Nieuwegein variëren tussen de € 350 en € 790
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Nieuwegein

Prestaties makelaars in Nieuwegein afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 211
 • Maximale afstand van Nieuwegein 20KM

Aantal taxateurs actief in Nieuwegein

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Nieuwegein wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 211 taxateurs zijn in de regio van Nieuwegein wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Nieuwegein

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Nieuwegein zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 350, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 790 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Nieuwegein gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Nieuwegein

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Nieuwegein een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Nieuwegein komen er 211 in aanmerking om woningen in Nieuwegein te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 292.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 349.000
Stijging WOZ
20%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Nieuwegein is het afgelopen jaar met 20% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Nieuwegein wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Nieuwegein

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Nieuwegein is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Nieuwegein? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Nieuwegein. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Nieuwegein beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Nieuwegein

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Nieuwegein

In Nieuwegein is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Nieuwegein. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Nieuwegein kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Nieuwegein. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Nieuwegein en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Nieuwegein

Hoeveel taxateurs zijn er in Nieuwegein gevestigd?

+

In Nieuwegein zijn er 211 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Nieuwegein uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Nieuwegein?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Nieuwegein liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 350 en € 790.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Nieuwegein?

+

In totaal mogen er 211 woningen taxeren in Nieuwegein. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Nieuwegein?

+

In Nieuwegein mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.