Taxateurs in Almelo

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Almelo zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Almelo mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Almelo:

 • Er zijn 93 taxateurs die mogen taxeren in Almelo
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Almelo
 • De kosten van een NWWI taxatie in Almelo variëren tussen de € 430 en € 770
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Almelo

Prestaties makelaars in Almelo afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 93
 • Maximale afstand van Almelo 20KM

Aantal taxateurs actief in Almelo

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Almelo wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 93 taxateurs zijn in de regio van Almelo wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Almelo

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Almelo zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 430, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 770 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Almelo gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Almelo

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Almelo een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Almelo komen er 93 in aanmerking om woningen in Almelo te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 225.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 272.000
Stijging WOZ
21%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Almelo is het afgelopen jaar met 21% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Almelo wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Almelo

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Almelo is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Almelo? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Almelo. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Almelo beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Almelo

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Almelo

In Almelo is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Almelo. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Almelo kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Almelo. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Almelo en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Almelo

Hoeveel taxateurs zijn er in Almelo gevestigd?

+

In Almelo zijn er 93 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Almelo uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Almelo?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Almelo liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 430 en € 770.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Almelo?

+

In totaal mogen er 93 woningen taxeren in Almelo. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Almelo?

+

In Almelo mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.