Taxateurs in Hoogland

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Hoogland zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Hoogland mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Hoogland:

 • Er zijn 268 taxateurs die mogen taxeren in Hoogland
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Hoogland
 • De kosten van een NWWI taxatie in Hoogland variëren tussen de € 480 en € 750
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Hoogland

Prestaties makelaars in Hoogland afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 268
 • Maximale afstand van Hoogland 20KM

Aantal taxateurs actief in Hoogland

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Hoogland wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 268 taxateurs zijn in de regio van Hoogland wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Hoogland

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Hoogland zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 480, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 750 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Hoogland gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Hoogland

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Hoogland een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Hoogland komen er 268 in aanmerking om woningen in Hoogland te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 367.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 433.000
Stijging WOZ
18%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Amersfoort is het afgelopen jaar met 18% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Hoogland wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Hoogland

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Hoogland is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Hoogland? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Hoogland. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Hoogland beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Hoogland

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Hoogland

In Hoogland is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Hoogland. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Hoogland kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Hoogland. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Hoogland en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Hoogland

Hoeveel taxateurs zijn er in Hoogland gevestigd?

+

In Hoogland zijn er 268 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Hoogland uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Hoogland?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Hoogland liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 480 en € 750.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Hoogland?

+

In totaal mogen er 268 woningen taxeren in Hoogland. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Hoogland?

+

In Hoogland mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.