Taxateurs in Nieuw-Balinge

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Nieuw-Balinge zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Nieuw-Balinge mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Nieuw-Balinge:

 • Er zijn 54 taxateurs die mogen taxeren in Nieuw-Balinge
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Nieuw-Balinge
 • De kosten van een NWWI taxatie in Nieuw-Balinge variëren tussen de € 430 en € 850
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Nieuw-Balinge

Prestaties makelaars in Nieuw-Balinge afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 54
 • Maximale afstand van Nieuw-Balinge 20KM

Aantal taxateurs actief in Nieuw-Balinge

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Nieuw-Balinge wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 54 taxateurs zijn in de regio van Nieuw-Balinge wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Nieuw-Balinge

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Nieuw-Balinge zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 430, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 850 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Nieuw-Balinge gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Nieuw-Balinge

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Nieuw-Balinge een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Nieuw-Balinge komen er 54 in aanmerking om woningen in Nieuw-Balinge te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 265.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 299.000
Stijging WOZ
13%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Midden-Drenthe is het afgelopen jaar met 13% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Nieuw-Balinge wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Nieuw-Balinge

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Nieuw-Balinge is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Nieuw-Balinge? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Nieuw-Balinge. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Nieuw-Balinge beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Nieuw-Balinge

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Nieuw-Balinge

In Nieuw-Balinge is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Nieuw-Balinge. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Nieuw-Balinge kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Nieuw-Balinge. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Nieuw-Balinge en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Nieuw-Balinge

Hoeveel taxateurs zijn er in Nieuw-Balinge gevestigd?

+

In Nieuw-Balinge zijn er 54 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Nieuw-Balinge uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Nieuw-Balinge?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Nieuw-Balinge liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 430 en € 850.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Nieuw-Balinge?

+

In totaal mogen er 54 woningen taxeren in Nieuw-Balinge. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Nieuw-Balinge?

+

In Nieuw-Balinge mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.