Taxateurs in Emmen

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Emmen zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Emmen mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Emmen:

 • Er zijn 47 taxateurs die mogen taxeren in Emmen
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Emmen
 • De kosten van een NWWI taxatie in Emmen variëren tussen de € 460 en € 740
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Emmen

Prestaties makelaars in Emmen afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 47
 • Maximale afstand van Emmen 20KM

Aantal taxateurs actief in Emmen

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Emmen wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 47 taxateurs zijn in de regio van Emmen wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Emmen

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Emmen zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 460, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 740 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Emmen gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Emmen

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Emmen een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Emmen komen er 47 in aanmerking om woningen in Emmen te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 208.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 240.000
Stijging WOZ
15%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Emmen is het afgelopen jaar met 15% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Emmen wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Emmen

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Emmen is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Emmen? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Emmen. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Emmen beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Emmen

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Emmen

In Emmen is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Emmen. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Emmen kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Emmen. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Emmen en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Emmen

Hoeveel taxateurs zijn er in Emmen gevestigd?

+

In Emmen zijn er 47 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Emmen uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Emmen?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Emmen liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 460 en € 740.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Emmen?

+

In totaal mogen er 47 woningen taxeren in Emmen. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Emmen?

+

In Emmen mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.