Taxateurs in Hoofddorp

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Hoofddorp zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Hoofddorp mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Hoofddorp:

 • Er zijn 398 taxateurs die mogen taxeren in Hoofddorp
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Hoofddorp
 • De kosten van een NWWI taxatie in Hoofddorp variëren tussen de € 400 en € 810
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Hoofddorp

Prestaties makelaars in Hoofddorp afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 398
 • Maximale afstand van Hoofddorp 20KM

Aantal taxateurs actief in Hoofddorp

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Hoofddorp wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 398 taxateurs zijn in de regio van Hoofddorp wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Hoofddorp

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Hoofddorp zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 400, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 810 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Hoofddorp gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Hoofddorp

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Hoofddorp een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Hoofddorp komen er 398 in aanmerking om woningen in Hoofddorp te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 397.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 472.000
Stijging WOZ
19%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Haarlemmermeer is het afgelopen jaar met 19% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Hoofddorp wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Hoofddorp

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Hoofddorp is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Hoofddorp? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Hoofddorp. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Hoofddorp beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Hoofddorp

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Hoofddorp

In Hoofddorp is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Hoofddorp. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Hoofddorp kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Hoofddorp. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Hoofddorp en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Hoofddorp

Hoeveel taxateurs zijn er in Hoofddorp gevestigd?

+

In Hoofddorp zijn er 398 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Hoofddorp uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Hoofddorp?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Hoofddorp liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 400 en € 810.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Hoofddorp?

+

In totaal mogen er 398 woningen taxeren in Hoofddorp. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Hoofddorp?

+

In Hoofddorp mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.