Taxateurs in Kerkrade

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Kerkrade zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Kerkrade mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Kerkrade:

 • Er zijn 63 taxateurs die mogen taxeren in Kerkrade
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Kerkrade
 • De kosten van een NWWI taxatie in Kerkrade variëren tussen de € 400 en € 810
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Kerkrade

Prestaties makelaars in Kerkrade afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 63
 • Maximale afstand van Kerkrade 20KM

Aantal taxateurs actief in Kerkrade

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Kerkrade wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 63 taxateurs zijn in de regio van Kerkrade wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Kerkrade

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Kerkrade zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 400, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 810 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Kerkrade gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Kerkrade

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Kerkrade een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Kerkrade komen er 63 in aanmerking om woningen in Kerkrade te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 171.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 200.000
Stijging WOZ
17%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Kerkrade is het afgelopen jaar met 17% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Kerkrade wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Kerkrade

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Kerkrade is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Kerkrade? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Kerkrade. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Kerkrade beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Kerkrade

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Kerkrade

In Kerkrade is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Kerkrade. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Kerkrade kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Kerkrade. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Kerkrade en de omgeving.