Taxateurs in Veendam

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Veendam zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Veendam mag het adres van de taxateur maximaal 30 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Veendam:

 • Er zijn 149 taxateurs die mogen taxeren in Veendam
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 30 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Veendam
 • De kosten van een NWWI taxatie in Veendam variëren tussen de € 450 en € 780
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Veendam

Prestaties makelaars in Veendam afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 149
 • Maximale afstand van Veendam 30KM

Aantal taxateurs actief in Veendam

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Veendam wanneer zij binnen 30KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 149 taxateurs zijn in de regio van Veendam wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Veendam

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Veendam zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 450, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 780 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Veendam gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Veendam

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Veendam een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 30 gevestigd zijn. Voor in Veendam komen er 149 in aanmerking om woningen in Veendam te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 180.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 213.000
Stijging WOZ
18%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Veendam is het afgelopen jaar met 18% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Veendam wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Veendam

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Veendam is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Veendam? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Veendam. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Veendam beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Veendam

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Veendam

In Veendam is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Veendam. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Veendam kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Veendam. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Veendam en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Veendam

Hoeveel taxateurs zijn er in Veendam gevestigd?

+

In Veendam zijn er 149 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Veendam uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Veendam?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Veendam liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 450 en € 780.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Veendam?

+

In totaal mogen er 149 woningen taxeren in Veendam. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Veendam?

+

In Veendam mogen taxateurs binnen een straal van 30 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.