Taxateurs in Lelystad

Vergelijk de prestaties van de makelaars

In Lelystad zijn tientallen taxateurs actief die hier een taxatie mogen uitvoeren. In Lelystad mag het adres van de taxateur maximaal 20 kilometer afstand van het te taxeren object zijn. Hieronder de belangrijkste conclusies over taxateurs in Lelystad:

 • Er zijn 38 taxateurs die mogen taxeren in Lelystad
 • Een taxateur moet gelegen zijn binnen een straal van 20 kilometer.
 • Een gevalideerde NWWI taxatie is vaak verplicht voor je woning in Lelystad
 • De kosten van een NWWI taxatie in Lelystad variëren tussen de € 450 en € 800
 • Ontdek onderaan de top-20 dichtstbijzijnde taxateurs in Lelystad

Prestaties makelaars in Lelystad afgelopen 12 maanden

 • Aantal taxateur actief in omgeving € 38
 • Maximale afstand van Lelystad 20KM

Aantal taxateurs actief in Lelystad

Omdat iedere taxateur alleen woningen mag taxeren in Lelystad wanneer zij binnen 20KM gevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 38 taxateurs zijn in de regio van Lelystad wie je woning mag taxeren. Er zijn verschillende redenen om een taxatie uit te voeren:

 • Hypotheek aanvraag
 • Voor en na verbouwing
 • Hypotheek verhogen
 • Hypotheek rente verlaging
 • Scheiding voor eerlijke woningwaarde

Kosten taxatie van een woning in Lelystad

De kosten van een taxatie lopen erg uiteen, dit komt doordat iedere taxateur zelf de kosten voor een taxatie mag bepalen. In Lelystad zijn de taxatiekosten daarom ook erg uiteenlopend. Het minimale bedrag voor een taxatie is € 450, terwijl de hoogste prijs voor een taxatie ongeveer € 800 is. De prijzen variëren, omdat niet iedere taxateur in Lelystad gefocust is op woningtaxaties. Dit zorgt ervoor dat de taxateur een hogere prijs vraagt dan wanneer de taxateur de hele dag door taxaties uitvoert.

NWWI taxatie in Lelystad

In veel gevallen is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit type taxatierapport heet een NWWI taxatierapport. Om in Lelystad een NWWI taxatie aan te vragen moet de taxateur binnen een straal van 20 gevestigd zijn. Voor in Lelystad komen er 38 in aanmerking om woningen in Lelystad te taxeren.

WOZ waarde versus taxatiewaarde

Gemiddelde WOZ 2022
€ 259.000
Gemiddelde WOZ 2023
€ 327.000
Stijging WOZ
26%

De WOZ-waarde van je woning in de gemeente Lelystad is het afgelopen jaar met 26% gestegen. De woningwaarde van je woning is hierbij waarschijnlijk ook gestegen. De WOZ-waarde van je woning in Lelystad wordt bepaald op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen jaren. Wanneer de WOZ waarde is gestegen, dan is de taxatiewaarde van je woning hoogstwaarschijnlijk ook gestegen. De taxatiewaarde is over het algemeen hoger dan de huidige WOZ-waarde.

Bekijk hier de huidige WOZ-waarde van je woning in Lelystad

Verschil tussen taxatie en waardebepaling

Wanneer je een huis koopt is het verplicht je nieuwe woning te taxeren, ook in Lelystad is dit het geval. Bij een woningtaxatie ontvang je een taxatierapport. Terwijl een waardebepaling gedaan zal worden door een lokale makelaar. Deze waardebepaling doet een makelaar gratis.

Benieuwd welke makelaars het beste in presteren Lelystad? Juiste Makelaar heeft een overzicht van makelaars in Lelystad. Ontdek welke makelaars goed presteren, hoe de lokale woningmarkt in Lelystad beweegt en welke makelaar het beste voor jou is.

Bekijk hier de woningmarkt statistieken en de prestaties van makelaars in Lelystad

Top 10 dichtstbijzijnde taxateurs actief Lelystad

In Lelystad is de vraag naar NWWI taxateurs altijd noodzakelijk vanwege de aankoop en verbouwingen in Lelystad. Het vinden van een geschikte taxateur kan het verschil maken. Een taxateur in Lelystad kan je helpen met de goedkoopste taxatie, maar ook met een spoed taxatie. Om je te helpen het vinden van een taxateur hebben wij een top 10 dichtstbijzijnde taxateurs gemaakt. Deze taxateurs mogen allemaaal taxeren in Lelystad. Deze top 10 taxateurs is gebaseerd op gegevens uit onze taxateur-database. Hierbij gaat het om lokale taxateurs uit Lelystad en de omgeving.

Veelgestelde vragen over de huizenmarkt in Lelystad

Hoeveel taxateurs zijn er in Lelystad gevestigd?

+

In Lelystad zijn er 38 gevestigd. Deze taxateurs mogen een taxatie in Lelystad uitvoeren.

Wat kost een taxatie voor je woning in Lelystad?

+

De kosten voor een NWWI gevalideerde taxatie kunnen verschillen. In Lelystad liggen de kosten voor een taxatierapport tussen de € 450 en € 800.

Hoeveel taxateurs zijn er actief in Lelystad?

+

In totaal mogen er 38 woningen taxeren in Lelystad. Hierbij gaat het om verschillende type taxaties waaronder de woningtaxatie.

Binnen welke straal moet de taxateur vandaan komen in Lelystad?

+

In Lelystad mogen taxateurs binnen een straal van 20 kilometer een woning taxeren. Dit is het adres van de taxateur ten opzichte van jouw woning.