💡 De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 2 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week

Taxateur Haarlem

Door de stijgende prijzen in de huizenmarkt, na een verbouwing of voor een verhuizing kan het handig zijn om je huis in Haarlem te laten taxeren, hierbij laat je de waarde van de woning bepalen. Wat een taxateur voor je woning in Haarlem precies kan doen en waar je op moet letten tijdens een taxatie, lees je hieronder.

Taxateur woning

Een taxatie geeft een goede indicatie van de staat van het huis en geeft een indicatie van de mogelijke onderhoudskosten. Dit is handig als je een woning gaan aankopen in Haarlem zodat je weet waar je aan toe bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de status van het dak, de fundering en draagmuren. Voorafgaand aan de taxatie zal worden besproken wat er wordt meegenomen tijdens de taxatie. Mocht je hier zelf nog input voor hebben kan dit natuurlijk worden meegenomen.

Taxateur Haarlem

Waarom een taxatie?

Er wordt vaak getwijfeld over waarom je een taxatie zou laten uitvoeren, er zijn echter meerdere redenen om een woning te laten taxeren.Als een woning in Haarlem reeds is verbouwd, kan het zijn dat de waarde van de woning is toegenomen. Ook kan het zo zijn dat door de stijgende prijzen in de woningmarkt, de waarde van een huis in Haarlem is veranderd. Daarom is het handig voordat je een huis gaat aankopen, een taxatie te laten uitvoeren. Een taxatie wordt uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur. Een taxatie resulteert in een uitgebreid taxatierapport van de woning. 

Sta je op het punt een woning te kopen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een taxatierapport nodig voor de aanvraag van je hypotheek. Zo weet de bank meer over de waarde van het huis en kan er een geschikte hypotheek worden afgesloten. Wanneer de waarde van een woning dusdanig stijgt kan het zijn dat bij het aantonen van een taxatierapport, de rente van de hypotheek kan worden verlaagd. 

Ook kan het zo zijn dat je na een bepaalde tijd liever de overstap maakt naar een andere hypotheekverstrekker om indien je hiermee de kosten van een hypotheek kan verlagen. Voor het overstappen of wijzigen van een hypotheek is een taxatie van de woning noodzakelijk. 

Steeds meer woningen worden door de jaren heen verduurzaamd. Het verduurzamen van je woning kan leiden tot lagere kosten en kan beter zijn voor het milieu. Een onderdeel van het taxatierapport dat volgt uit een taxatie, is inzicht in hoe een woning verduurzaamt kan worden. Zo heb jij een goed beeld van de kosten en baten van het verduurzamen van je woning.

NWWI taxatierapport

Alle bevindingen en conclusies naar aanleiding van de taxatie van de woning in Haarlem, worden samengevoegd en weergegeven in een zogeheten NWWI taxatierapport. Doordat dit rapport een officieel document is, is het belangrijk dat het voldoet aan de eisen die het NWWI stelt voor een taxatierapport. Het NWWI is een orgaan dat taxaties van woningen valideert. Wanneer je via HuisAssist op zoek gaat naar een taxateur, wordt een taxatierapport volgens de NWWI richtlijnen gegarandeerd. 

Een volledig taxatierapport dat volgens de richtlijnen en eisen van het NWWI is opgesteld bevat per onderdeel een oordeel van de status ervan, een overzicht van alle mogelijke toekomstige kosten voor onderhoud (zowel op korte- als lange termijn) en bevat de kadastrale gegevens met alle informatie over het perceel.

Kosten taxatie Haarlem

De kosten voor een taxatie in Haarlem liggen over het algemeen tussen de € 535 en € 1.000 (inclusief btw). Voordat je een taxateur inschakelt, kan je dus het beste van te voren een aantal taxateurs met elkaar vergelijken. De kosten die gemaakt worden voor een taxatie van je woning zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Taxateurs Haarlem vergelijken

Door het grote aanbod aan taxateurs in Haarlem, is het fijn om een aantal taxatie bedrijven te kunnen vergelijken voordat je er een uitkiest. Zo weet jij of de taxateur tijdens de taxatie meeneemt wat voor jou belangrijk is, wat je verder kan verwachten van de taxatie en heb je vooraf een indicatie van de kosten. HuisAssist helpt je bij de vergelijking van taxateurs in Haarlem, zodat jij makkelijk en snel een taxateur kan vinden.

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Selecteer je voorkeuren

Ontvang de beste deal per mail

De taxateur neemt contact op


Vul je gegevens in

 


Ontvang de beste deal per mail

 


De taxateur neemt contact op

 

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

BLOG

NWWI taxatie

Taxateur
Er komt veel kijken bij het kopen van een huis. Er moet gepraat worden met verschillende partijen en gebruik worden gemaakt met verschillende diensten. Voor het aanvragen van uw hypotheek…
Lees verder

Wat is het NWWI?

Huis kopen tips, Taxateur
NWWI staat voor het Nederlands Woning Waarde Instituut. Ze controleren of taxaties uitgevoerd worden met de geldende richtlijnen. Doordat er controle is over de samenstelling van zo’n taxatierapport is het…
Lees verder