💡 De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 2 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week

Taxateur Groningen

Voor de bepaling van de exacte waarde van een woning, kan een erkend taxateur in Groningen de woning taxeren en aan de hand hiervan een taxatierapport opstellen. Zo heb jij een duidelijk overzicht en goed inzicht in de waarde van de woning. Meer over de functie en taken van een taxateur en over het vergelijken van taxateurs in Groningen lees je hieronder.

Waarom een taxatie laten uitvoeren?

Als je belangrijke aan- of verkoop beslissingen moet nemen over een woning, is het handig om hulp in te schakelen van een taxateur in Groningen. Een taxateur is een onafhankelijk, gediplomeerd persoon die de waarde van je huis vaststelt en vastlegt in een taxatierapport. De kosten (en keuze) van een taxateur in Groningen liggen bij de koper van het huis. Echter staat het je, als verkoper, vrij om het huis te laten taxeren in Groningen.

Een taxateur in Groningen helpt je bij het opmaken van een taxatierapport zodat jij inzicht het in de waarde van de woning. Een taxatie wordt uitgevoerd op basis van een gevalideerd NWWI taxatierapport. Tijdens de taxatie worden o.a. de volgende punten meegenomen met het bepalen van de waarde van de woning: oppervlakte van de woning, energiezuinigheid, gebruikte materialen en de kwaliteit hiervan, de woonomgeving en de ligging van de woning.

Taxateur Groningen

Taxateur voor je woning in Groningen

Wanneer je op het punt staat om een (nieuwbouw) woning te kopen, je eigen woning te laten verbouwen, een hypotheek wil oversluiten of vanwege een andere reden, helpt een taxateur in Groningen je met het bepalen van de waarde. Voor een taxateur in Groningen geldt dat zijn kantoor in een straal van maximaal 30 kilometer van de woning gelegen moet zijn om de woning te mogen taxeren. Daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar een lokale taxateur in Groningen. 

Taxatierapport NWWI

Tijdens de taxatie maakt de taxateur aantekeningen van de woning, deze aantekeningen worden na de taxatie samengevoegd en uitgewerkt tot een taxatierapport. Dit rapport dient te voldoen aan de eisen en richtlijnen die zijn opgesteld door het NWWI. Het Nederlands Woning Waarde Instituut is het instituut dat het taxatierapport uiteindelijk valideert. Als je via HuisAssist een taxateur zoekt, wordt je gegarandeerd in contact gebracht met een taxateur die hieraan voldoet.

Goedkope taxateur in Groningen

Taxateurs mogen zelf de prijzen voor een taxatie van een woning in Groningen bepalen. Hierdoor kunnen de prijzen flink uiteenlopen. De ene taxateur brengt meer ervaring en/ of expertise met zich mee waardoor de prijs hoger zal liggen vergeleken met een wat minder ervaren taxateur. De kosten voor een taxateur voor het taxeren en het opstellen van een NWWI waardig taxatierapport, ligt in Groningen tussen de €400 – € 800. De kosten verschillen ook van elkaar doordat de ene taxateur gebruikt maakt van een vast tarief en de andere taxateur het tarief vaststelt als een percentage van de vastgestelde waarde van de woning.

Vergelijken taxateurs in Groningen

Voordat je contact legt met een taxateur, kan het fijn zijn om een aantal taxateurs met elkaar te vergelijken in Groningen. Zo heb jij een goed idee van het aanbod taxateurs en wat het verschil is in kosten. Zo betaal jij niet onnodig teveel voor de taxatie van je woning. HuisAssist helpt je bij het vinden van een geschikte taxateur in Groningen door taxateurs te vergelijken. Zo heb jij in een overzicht een goed beeld van het aanbod en de mogelijkheden.

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Selecteer je voorkeuren

Ontvang de beste deal per mail

De taxateur neemt contact op


Vul je gegevens in

 


Ontvang de beste deal per mail

 


De taxateur neemt contact op

 

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

BLOG

NWWI taxatie

Taxateur
Er komt veel kijken bij het kopen van een huis. Er moet gepraat worden met verschillende partijen en gebruik worden gemaakt met verschillende diensten. Voor het aanvragen van uw hypotheek…
Lees verder

Wat is het NWWI?

Huis kopen tips, Taxateur
NWWI staat voor het Nederlands Woning Waarde Instituut. Ze controleren of taxaties uitgevoerd worden met de geldende richtlijnen. Doordat er controle is over de samenstelling van zo’n taxatierapport is het…
Lees verder