💡 De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.

Ontvang prijzen voor NWWI taxatie
Ontvang de 2 goedkoopste taxateurs
Geschikt voor hypotheekaanvraag
Gratis telefonisch advies
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week
0 x
goedkoopste taxateurs in je mail
1%
van de afspraken binnen 3,5 uur gemaakt
0 +
nieuwe taxaties in de afgelopen week

Taxateur Eindhoven

Wanneer je een huis gaat kopen is het belangrijk voor jezelf maar ook voor de aanvraag van een hypotheek, om de exacte waarde en te verwachte onderhoudskosten van de woning in Eindhoven te weten. Een taxateur helpt je hierbij tijdens een taxatie van je woning in Eindhoven. Wil je meer weten over een taxatie, taxatierapport, de kosten van een taxatie en het vergelijken van taxateurs in Eindhoven? Lees dan hieronder verder.

Taxateur woning

Als je een woning in Eindhoven gaat kopen, is een taxatie nodig bij de aanvraag voor een hypotheek. Het aanleveren van een taxatierapport bij de geldverstrekker geeft de bank een duidelijk inzicht in de waarde van de woning. Als je een woning gaat verkopen kan een taxateur in Eindhoven de waarde van de woning bepalen, deze kan dan als richtlijn voor de vraagprijs worden gebruikt. 

Taxatierapport NWWI

Nadat de taxateur de woning in Eindhoven grondig heeft doorgelopen, zal er een taxatierapport worden opgesteld. In dit taxatierapport staan alle bevindingen en conclusies. Het taxatierapport dient te voldoen aan de richtlijnen van het NWWI, een validatie-instituut. Wanneer het taxatierapport van je woning in Eindhoven, voldoet aan deze richtlijnen is de taxatie gevalideerd en kan deze als officieel document gezien worden. 

Verschil met notaris

Een taxateur zorgt simpelweg slechts voor het opstellen van het taxatierapport van de woning. Een notaris zorgt ervoor dat alle officiële documenten en ander papierwerk in orde zijn, denk hierbij aan het opstellen van een hypotheekakte, leveringsakte, inschrijving in Het Kadaster en de overdracht van de woning in Eindhoven. 

Verschil met een bouwkundige keuring

Een taxateur kijkt tijdens een taxatie van de woning voornamelijk naar de marktwaarde van de woning. Hierbij zal de staat van de woning worden meegenomen maar hier zal verder niet op in worden gegaan. Bij een bouwkundige keuring wordt er alleen maar gekeken naar de technische/ bouwkundige staat van de woning. een taxatie rapport bevat dan ook een schatting van de marktwaarde samen met de te verwachten onderhoudskosten, waar een bouwkundig rapport een overzicht van de technische staat per onderdeel van de woning bevat. Hiernaast bevat een bouwkundig rapport ook een overzicht van de (mogelijk) te verwachte reparatie- en verbouwingskosten. 

Taxateur Eindhoven

Goedkope taxateur in Eindhoven

De kosten die je betaalt voor het uitvoeren van een taxatie van je woning in Eindhoven, kunnen erg verschillen. Dit komt door het grote aanbod van taxateurs waarbij deze verschillen in ervaring en expertise. De kosten voor een taxatie in Eindhoven liggen ver uit één, de goedkoopste taxateur in Eindhoven is rond  € 450 en de duurste is rond de  € 850 (inclusief btw).

Taxateur vergelijken

Voordat je een taxateur inschakelt, is het handig om een aantal taxateurs met elkaar te vergelijken in Eindhoven. Zo heb je een goed beeld van de kosten en ervaringen van andere. HuisAssist kan je helpen met het vergelijken van een aantal taxateurs, zo vindt jij snel en eenvoudig een geschikte taxateur voor je woning in Eindhoven.

Waarom een taxateur via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de taxatie.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een taxateur.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar gecertificeerde taxateurs.

Onafhankelijk

Er zijn geen taxateurs die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Hoe vind ik een taxateur?

Selecteer je voorkeuren

Ontvang de beste deal per mail

De taxateur neemt contact op


Vul je gegevens in

 


Ontvang de beste deal per mail

 


De taxateur neemt contact op

 

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

BLOG

NWWI taxatie

Taxateur
Er komt veel kijken bij het kopen van een huis. Er moet gepraat worden met verschillende partijen en gebruik worden gemaakt met verschillende diensten. Voor het aanvragen van uw hypotheek…
Lees verder

Wat is het NWWI?

Huis kopen tips, Taxateur
NWWI staat voor het Nederlands Woning Waarde Instituut. Ze controleren of taxaties uitgevoerd worden met de geldende richtlijnen. Doordat er controle is over de samenstelling van zo’n taxatierapport is het…
Lees verder