⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Gratis telefonisch advies
Kom snel in contact
KNB aangesloten notarissen
Alle prijzen incl. bijkomende kosten
0 x
passende notarissen in je mail
0
besparen op een notaris afspraak
0 +
nieuwe afspraken in de afgelopen week
KNB notarissen
Alleen KNB notarissen
0 x
passende notarissen in je mail
0
besparen op een notaris afspraak
0 +
nieuwe afspraken in de afgelopen week
KNB notarissen
Alleen KNB notarissen

Notaris in Den Haag

De top 10 beste notarissen in Den Haag hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. De juiste notaris vinden is belangrijk en kan veel geld schelen. Als je een woning gaat kopen in Den Haag zal je een notaris nodig hebben voor het opstellen van de akten, maar welke notaris kies je? Wij hebben uitgezocht welke notarissen in Den Haag de beste zijn!

Kosten verschil notarissen in Den Haag

De kosten van een notaris in Den Haag kunnen dus flink variëren. Vanaf 1999 is dat toegestaan en dat verschil merk je in je portemonnee, maar merk je dat verschil ook bij de ervaring met de notaris? Dat hangt ervan af wat voor hulp je nodig hebt.

Ga je erfpacht afkopen bijvoorbeeld? Dan wordt het een wat lastiger verhaal en kun je het beste aankloppen bij een notaris die wat meer ervaren is tegen een wat hoger bedrag. Niet elke notaris heeft namelijk ervaring op elk gebied.

Een hypotheekakte en leveringsakte nodig omdat je een woning gaat kopen? Daar kan elke notaris je verder mee helpen. Dan is het dus ook zonde om te veel geld hier aan uit te geven en kun je het beste de kosten van de notarissen in Den Haag vergelijken.

Torrentje Den Haag

Kosten van een notaris

De kosten van een notaris in Den Haag is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk om te weten. Nu je weet welke Notarissen in Den Haag hoog aangeschreven staan ben je natuurlijk ook benieuwd naar de kosten die daarbij komen kijken.

Wat een notaris in Den Haag is eigenlijk niet makkelijk te beantwoorden.. Het probleem is namelijk dat er sinds 1999 door de notaris zelf bepaald wordt wat hij kost. Omdat Den Haag natuurlijk een randstad is, betekent het dat de kosten voor een notaris wel wat hoger uit zullen vallen dan je waarschijnlijk tegenkomt in de rest van Nederland.

Voorbeeld kosten:

Om je een idee te geven wat een notaris kost in Den Haag hebben we een voorbeeld gegeven van de twee meest voorkomende akten als het gaat om het aankopen van een woning:

Akte Kosten
Akte van hypotheek € 650 – € 1.100
Akte van levering € 600 – € 1.150
Akte van levering & hypotheek € 1.300 – € 2.600

Als je een huis koopt in Den Haag zal de notaris een akte van levering en een akte van hypotheek opstellen (als je een hypotheek neemt natuurlijk). De verkopende partij stelt meestal de koopovereenkomst op.

Je ziet dat er veel verschil is tussen de bedragen en dat komt omdat de ene notaris in Den Haag simpelweg meer rekent dan de ander. Daarnaast kan het je wel geld schelen als je in een keer een hypotheekakte en leveringsakte afneemt.

Notaris vergelijken in Den Haag

Vergelijk via HuisAssist alle notarissen in Den Haag op basis van de tarieven, afstanden en scores. Op die manier weet jij zeker dat je nooit te veel betaald! Vergelijk hier en met één klik op de knop heb je vandaag nog een een afspraak. Gratis en vrijblijvende offertes.

> Vraag hier de notaris vergelijking aan bij jou in de buurt

Top 10 beste notarissen Den Haag

De top 10 beste notarissen in Den Haag hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Wil je nou toch inzicht in de exacte kosten per notaris in Den Haag? Vergelijk hier en ontvang offertes van drie meest voordelige notarissen in Den Haag.

Heemskerk en Feijen notarissen

1. Heemskerk en Feijen

Heemskerk en Feijen is één van de beste notarissen in Den Haag die complexe notariële zaken op een eenvoudige manier met je doornemen. Hiermee leggen ze de focus op de relatie met de klant en begeleiden ze al jarenlang mensen op een persoonlijke en professionele manier.

Loosduinse Hoofdstraat 62, Den Haag
notariaat Statenhaghen

2. Notariaat Statenhage

Notariaat Statenhage, is in Den Haag opgericht in 1878 en loopt dus al een tijd mee. Het kantoor ligt lekker centraal in Den Haag, namelijk in het Statenkwartier. De notarissen van Statenhage hebben veel ervaring op het gebied van onroerende zaken en kunnen je dus met alle akten helpen omtrent de aankoop of verkoop van een woning in Den Haag.

Frederik Hendrikplein 14, Den Haag
Maes notarissen logo

3. MAES Notarissen

MAES Notarissen is een van de meeste bekende notarissen in Den Haag en is onder andere gevestigd in Den Haag. Ze zijn op elk notarieel gebied gespecialiseerd, zo ook in het vastgoed. Ze proberen op een laagdrempelige manier de klant zo goed mogelijk te informeren en te begeleiden. Met deze persoonlijke aanpak maakt het dat MAES Notarissen een van de uitblinkers is als het gaat om notarissen in Den Haag.

Prinses Beatrixlaan 582, Den Haag
Zwart & Partners Notarissen

4. Zwart & Partners netwerk notarissen

Al 24 Jaar is Zwart & Partners Netwerk Notarissen een van de beste notarissen in Den Haag en omgeving. Met hun team waarin veel variatie is qua specialisme proberen ze je snel en aandachtig te helpen. Hierbij zetten ze vaak net dat stapje extra om hun klanten te helpen.

Van Ruysdaellaan 41, Leidschendam
Boom Notariaat

5. Boom Notariaat

Boom Notariaat is een notaris in Den Haag en Voorschoten. Op een transparante en moderne manier proberen ze al met generaties aan ervaring de klant op de beste manier mogelijk te begeleiden. Omdat ze een wat kleiner kantoor zijn vinden klanten het fijn dat ze echt een persoonlijke ervaring krijgen waarbij echt naar de klant geluisterd wordt.

Schoolstraat 218, Voorschoten
Matzinger Eversdijk

6. Matzinger Eversdijk Notarissen

Metzinger Eversdijk Notarissen is een notaris in Den Haag centrum. Met hun jarenlange ervaring en hun grote team is er voor elke klant in Den Haag wel een manier om goed geholpen te worden. Ook als het gaat om een aan- of verkoop van een woning hebben ze specialisten waarbij ze een groot pakket aan diensten bieden om je zo goed mogelijk verder te helpen.

Alexander Gogelweg 32, Den Haag
Caminada Notarissen Rijswijk

7. Caminada Notarissen

Caminada Notarissen is een goeie notaris in Den Haag die al tientallen decennia in meeloopt. Zo hebben ze al veel grote opdrachten gedaan en hebben ze deel uitgemaakt van veel grote samenwerkingen. Of je nu advies wil over ingewikkelde bedrijfsstructuren of simpelweg een hypotheekakte op wil laten stellen, bij Caminada Notarissen is er voor iedereen plek om vakkundig geholpen te worden.

Bemuurde Weerd Oostzijde 19, Utrecht
Van de Velde Notariaat

8. Van de Velde Notariaat

Van de Velde notariaat is weer een voorbeeld van een wat kleiner kantoor wat weer compenseert in persoonlijk aandacht. Dat maakt het dat ze in de top 10 beste notarissen in Den Haag staan. Een onafhankelijk notariaat in Den Haag die graag meegaat met de tijd om zo de best mogelijke beleving aan de klant mee te geven.

Burgemeester Kolfschotenlaan 63, Den Haag
Notariskantoor Post Den Haag

9. Notaris kantoor Post

Notariskantoor Post in Den Haag, gelegen in het statenkwartier is al heel lang bezig om mensen te begeleiden waar nodig om zo hun problemen op te lossen. Ze proberen de diensten informeel uit te voeren en zijn er echt voor de klant. Ben je niet beschikbaar om langs te komen? Dan komt de notaris gewoon langs je in Den Haag.

Statenplein 19, Den Haag
Notaris kantoor Mr. R M Dom

10. Notaris kantoor Mr. R M Dom

Het Notariskantoor Mr. R M Dom is gelegen in Voorburg, maar is ook actief als notaris in Den Haag. Het is een van de oudste in de omgeving en de oudste in Voorburg. Daarbij komt dus ook veel expertise bij kijken en kunnen ze je dus helpen met alle notariële akten die je maar nodig hebt.

Zwartelaan 28, Voorburg

Hoe vind ik een notaris?

Voorkeuren van de makelaar
Makelaar keuze
Kies de beste makelaar
Makelaar contact

Vul je gegevens in

Ontvang de drie notarissen per mail

Jij kiest de juiste notaris

Notaris neemt contact op

[masterslider id=”10″]

Waarom een notaris via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de koopovereenkomst en overdracht.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een notaris.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar betrouwbare notarissen.

Onafhankelijk

Er zijn geen notarissen die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Ja, de notaris zorgt naast het in orde maken van de benodigde akten voor juridisch advies. De notaris helpt mensen bij het aan- en verkopen van een huis om de afspraken rechtsgeldig en bindend te maken. Dit geldt niet alleen voor de koop- en leveringsakte, denk bijvoorbeeld ook aan een samenlevingscontract.

Ja, de leveringsakte en de hypotheekakte zijn allebei verplicht en worden allebei opgesteld door een notaris. Er is geen andere mogelijkheid om de aankoop bindend te maken.

De prijs van een notaris is erg afhankelijk van welke aktes er opgemaakt moeten worden. De kosten van een hypotheekakte liggen tussen de € 600 en € 1.100.  Bij een hypotheek- en leveringsakte liggen de prijzen van de notaris tussen de € 1.300 en € 2.100.

Er zijn verschillende manieren hoe notariskantoren werken. De prijs van diverse notariskantoren is erg laag, omdat alle aktes via één centraal punt worden opgemaakt. Wanneer je juist meer service verwacht kun je beter een notaris kiezen met wie je direct kunt schakelen. Dit heeft voordelen wanneer je veel verschillende aktes moet laten opmaken. Laat je dus goed informeren met wat voor een notariskantoor je werkt.

Ja, de kosten voor de notaris zijn volledig fiscaal aftrekbaar.

BLOG

Sleuteloverdracht

Wat is een akte van levering

Notaris
Een akte van levering speelt een cruciale rol bij het overdragen van een woning. Deze wettelijke overeenkomst tussen de koper en de verkoper bevat gedetailleerde informatie over de woning en…
Lees verder