⚠ De aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
Gratis telefonisch advies
Kom snel in contact
KNB aangesloten notarissen
Alle prijzen incl. bijkomende kosten
0 x
passende notarissen in je mail
0
besparen op een notaris afspraak
0 +
nieuwe afspraken in de afgelopen week
KNB notarissen
Alleen KNB notarissen
0 x
passende notarissen in je mail
0
besparen op een notaris afspraak
0 +
nieuwe afspraken in de afgelopen week
KNB notarissen
Alleen KNB notarissen

Notaris in Amsterdam

De juiste notaris in Amsterdam vinden kan veel geld schelen. Aangezien elke notaris zelf mag bepalen wat hij kost, zie je af en toe door de bomen het bos niet meer. Vandaar dat het belangrijk is dat je notarissen in Amsterdam gaat vergelijken voor je een keuze maakt. Hieronder hebben we uitleg gegeven over wat een notaris in Amsterdam kost en hebben we een top 10 lijst met de beste notarissen in Amsterdam opgesteld.

Verschil in kosten notarissen in Amsterdam

De verschillen in kosten van een notaris in Amsterdam kunnen flink uiteen lopen. Dit kan zelfs oplopen tot honderden euro’s. Dat heeft vooral te maken met de service en de specialisatie van een notaris. Als we het over service hebben praten we vooral over bereikbaarheid, investering in de relatie met de klanten en de service op het kantoor.

Als we het hebben over specialisatie praten we natuurlijk over gebieden van expertise. In het geval dat jij een specifieke akte wil laten opstellen die niet standaard is kan je niet altijd bij elke notaris terecht. Dat zie je dus ook terug in de kosten.

Uitzicht Amsterdam

Kosten van een notaris

Over de hoogte van de kosten van een notaris in Amsterdam hangt uiteraard van de notaris af. Overigens geldt dit voor heel Nederland aangezien iedere notaris zelf mag bepalen hoe hoog de kosten zijn voor haar diensten. Amsterdam is gemiddeld wat duurder als je het vergelijkt met notarissen in andere plaatsen in Nederland.

De kosten van de notaris hangen uiteraard af van de type akte die nodig is. Om het makkelijk te houden gebruiken we de akte van levering & akte van hypotheek als voorbeeld. Deze twee akten heb je nodig bij de aankoop van een woning, mits er een hypotheek bij komt kijken wat meestal zo is.

Ring model Amsterdam

Als je een woning in Amsterdam aankoopt is het verplicht om de koopovereenkomst op te laten stellen volgens het Ringmodel van de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie). Dit Ringmodel is er eigenlijk om voor te zorgen dat de verkopende partij een stuk aansprakelijker is na verkoop dan in plekken buiten Amsterdam.

Op andere plekken in Nederland is het zo dat de koopovereenkomst volgens gecertificeerde modellen van bijvoorbeeld de NVM worden opgesteld. Hierbij heb je verschillende soorten clausules die de aansprakelijkheid van een verkoper verkleinen. Dan hebben we het bijvoorbeeld over ouderdomsclausule, niet-zelfbewoningsclausule en asbestclausule.

Om een lang verhaal kort te maken zorgt het Ring model ervoor dat de koper beter beschermd wordt. De koopovereenkomst moet dus ook altijd opgesteld worden door de notaris en niet bij de makelaar.

Notaris vergelijken in Amsterdam

De top 10 beste notarissen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Mocht je er nou nog niet uitkomen of wil je het liefst offertes van de notarissen in Amsterdam vergelijken? Klik dan op de knop en dan zorgen wij dat jij de 3 meest voordelige offertes van de actuele prijzen van de Amsterdamse notarissen ontvangt.

Top 10 beste notarissen Amsterdam

Er zijn veel notarissen in Amsterdam waardoor het onduidelijk kan zijn welke je moet kiezen. Wij hebben een lijst opgesteld met de top 10 beste notarissen van Amsterdam waarbij gekeken is naar prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast is er een kort stukje geschreven over de notaris zelf.

Dudok van Heel Notarissen logo

1. Dudok van Heel

Dudok van Heel Notariaat in hartje Amsterdam, is een fris en jong kantoor. Desondanks is er veel ervaring te vinden waarmee ze gecombineerd met een persoonlijke aanpak je goed op weg weten te helpen. Toegankelijkheid, helderheid en een persoonlijke aanpak staan hoog in het vaandel bij Dudok van Heel en staat daarom bekend als een van de beste notarissen in Amsterdam.

Oranje Nassaulaan 87, Amsterdam
Sterel Notarissen logo

2. Sterel Notariaat

Groot en ervaren genoeg om je zaken op een professionele wijze in goede banen te leiden, klein genoeg om tijdens het proces je op een aangename en warme manier te begeleiden en te helpen. Dat is waarom Sterel Notariaat een van de beste notarissen is in Amsterdam. Met ruim 18 jaar ervaring weet deze notaris in Amsterdam je snel en professioneel te helpen.

Paasheuvelweg 26, Amsterdam
NVA notarissen

3. NVA Notaris Amsterdam

NVA Notaris Amsterdam gelegen in Amsterdam Oud-West is een relatief jong maar een zeer ambitieus notariaat. Met een combineerde werkervaring van ruim 50 jaar en een Amsterdamse recht voor z’n raap mentaliteit helpen zij je verder als notaris in Amsterdam op een prettige manier.

Nicolaas Beetsstraat 152, Amsterdam
albers van Tienen Notarissen logo

4. Albers en van Tienen

Met expertise op het gebied van commerciële en particuliere vastgoed is Albers en Van Tienen een van de beste notarissen in Amsterdam. Een wat kleinschaliger notariaat met een meer persoonlijke aanpak.

Wolbrantskerkweg 40, Amsterdam
Hartman Notarissen logo

5. Hartman LMHV N.V

Notariaat Hartman is een bekenede notaris in Amsterdam die bekend staat om de specialisatie op het gebied van vastgoed. Met een persoonlijke aanpak en hun grootschalige team met ervaring weten zij je goed te begeleiden op het gebied van privé maar ook op het gebied van grotere projecten.

Strawinskylaan 10, Amsterdam
Westnova Notarissen logo

6. WestNova Notariaat

WestNova notariaat is een van de bekendste notarissen in Amsterdam. Ze bieden specialisatie op meerdere gebieden aan die ze goed kunnen invullen op basis van hun jarenlange ervaring. Door hun persoonlijke aanpak hopen ze een relatie aan te gaan die voor een langere periode zal gelden zodat je ook in de toekomst bij hun terug zal komen voor andere manieren van begeleiding.

Wg-Plein 100-873, Amsterdam
Buma Algera notarissen logo

7. Buma Algera Notariaat B.V.

Buma Algera is een van de beste notarissen in Amsterdam als het gaat om vastgoed, dit is dan ook hun specialisme en hierin kunnen ze je dan ook deskundig in verder helpen. Ze groeien mee met de tijd en voorzien bijvoorbeeld expats ook van professioneel advies om Amsterdam zo toegankelijker te maken voor de buitenwereld.

Prins Hendriklaan 27-29, Amsterdam
Lubbers & Dijk Notarissen logo

8. Lubbers en Dijk Notarissen

Lubbers en Dijk Notarissen in Amsterdam, is een van de meest prestigieuze notarissen van Amsterdam. Ze houden van een snelle en persoonlijke aanpak waarbij de klant echt centraal staat. Vaak wordt hun aanpak zodanig als positief ervaren dat de meeste nieuwe klanten aangeleverd worden door oude klanten.

Koningslaan 4, Amsterdam
Spier en Hazenberg Notarissen logo

9. Notariskantoor Spier & Hazenberg

Spier en Hazenberg is een notaris in Amsterdam die graag investeert in de relatie met de klant. Hun klantenkring bestaat dan ook uit relaties die al generaties mee gaan. Met hun uitgebreide expertise op verschillende juridische rechtsgebieden weten ze deze klanten ook generaties als klant te behouden.

Westeinde 24, Amsterdam
Loyens & Loeff Notarissen logo

10. Loyens & Loeff

Loyens & Loeff is een van de grotere notarissen in Amsterdam. Bestaand uit een gigantisch team met de bijbehorende expertise zijn ze in staat om je, ook voor de grotere projecten, in goede banen te leiden.

Parnassusweg 300, Amsterdam

Hoe vind ik een notaris?

Voorkeuren van de makelaar
Makelaar keuze
Kies de beste makelaar
Makelaar contact

Vul je gegevens in

Ontvang de drie notarissen per mail

Jij kiest de juiste notaris

Notaris neemt contact op

[masterslider id=”10″]

Waarom een notaris via HuisAssist?

Gratis Advies

Gratis advies en begeleiding gedurende de koopovereenkomst en overdracht.

Persoonlijke Assistent

Advies op maat en persoonlijke begeleiding.

Beste Deals

Vergelijk en bespaar kosten op een notaris.

Betrouwbaar

We verwijzen alleen door naar betrouwbare notarissen.

Onafhankelijk

Er zijn geen notarissen die een voorsprong hebben.

Geen Verplichtingen

Je bent niet verplicht een afspraak te maken.

Alle diensten onder één dak

Veelgestelde vragen

Ja, de notaris zorgt naast het in orde maken van de benodigde akten voor juridisch advies. De notaris helpt mensen bij het aan- en verkopen van een huis om de afspraken rechtsgeldig en bindend te maken. Dit geldt niet alleen voor de koop- en leveringsakte, denk bijvoorbeeld ook aan een samenlevingscontract.

Ja, de leveringsakte en de hypotheekakte zijn allebei verplicht en worden allebei opgesteld door een notaris. Er is geen andere mogelijkheid om de aankoop bindend te maken.

De prijs van een notaris is erg afhankelijk van welke aktes er opgemaakt moeten worden. De kosten van een hypotheekakte liggen tussen de € 600 en € 1.100.  Bij een hypotheek- en leveringsakte liggen de prijzen van de notaris tussen de € 1.300 en € 2.100.

Er zijn verschillende manieren hoe notariskantoren werken. De prijs van diverse notariskantoren is erg laag, omdat alle aktes via één centraal punt worden opgemaakt. Wanneer je juist meer service verwacht kun je beter een notaris kiezen met wie je direct kunt schakelen. Dit heeft voordelen wanneer je veel verschillende aktes moet laten opmaken. Laat je dus goed informeren met wat voor een notariskantoor je werkt.

Ja, de kosten voor de notaris zijn volledig fiscaal aftrekbaar.

BLOG

Sleuteloverdracht

Wat is een akte van levering

Notaris
Een akte van levering speelt een cruciale rol bij het overdragen van een woning. Deze wettelijke overeenkomst tussen de koper en de verkoper bevat gedetailleerde informatie over de woning en…
Lees verder